تاریخچه شناسایی بروسلوز در ایران
۱۹۳۲ (۱۳۱۱) انستیو پاستور ایران (کشت خون انسان)
بیمارستان شوروی (بروسلا ملی تنسیس)
۱۹۴۴ (۱۳۲۳) انستیو رازی – جنین گاو(بروسلا آبورتوس)
۱۹۵۰ (۱۳۲۹) انستیو رازی – شیر بز و گوسفند
(بروسلا ملی تنسیس)
۱۹۷۱ (۱۳۵۰) انستیو رازی – خوک (بروسلا سوئیس)
جنس بروسلا
بروسلا ملی تنسیس با ۳ سرو تایپ
سروتایپ ۱ تیپ بومی ایران
بروسلا آبورتوس با ۷ بایو تایپ
بایو تایپ ۳ تیپ بومی ایران
بروسلا سوئیس با ۵ بایو تایپ
بروسلا اوویس
بروسلا نئوتومه
بروسلا کنیس
سال ۲۰۰۱
بروسلا فوکه (خوک دریایی)
بروسلا ما ریس
بروسلا فوکونه(خوک دریایی و وال)
بروسلا دلفینی(دلفین)
سال ۲۰۰۳
بروسلا پنی پده آ (خوک و شیر دریایی)
بروسلا ستاسه آ ( بالن و وال سان ها)
Brew et al (1999) – vet.Rec.144,483
گونه های شناخته شده بروسلا درایران
بروسلا آبورتوس گاو، گوسفند و بز،اسب(جنین مادیان)
بروسلا ملی تنسیس گوسفند و بز، گاو، شتر،سگ گله و
انسان
منابع آلودگی
کود ، خاک ، چراگاه ، پشم ، مو ،
ظروف شیر ،
تمامی وسائط نقلیه و دیگر وسایل
کفش افراد ،
سگ ، پرندگان ،
شیر ، آب ،
سبزیجات و غیره
بقای بروسلا در شرایط محیطی محیط PH درجه حرارت و
آب ۱ تا ۵۷ روز
خاک (رطوبت ۹۰%) ۴۸ تا ۷۳ روز
کود ۱ روز تا ۲٫۵ سال
مواد زائد حیوانی ۱ تا ۴ ماه
پشم ۱۱۰ روز
بقای بروسلوز در فراورده های لبنی و گوشت
شیر ۲۴ ساعت تا ۱۸ ماه (صفر درجه)
خامه ۴ تا ۶ هفته
بستنی تا ۳۰ روز
کره تا ۱۴۲ روز
پنیر نمک زده ۳ ماه تا۲۵۰ روز
گوشت نمک سود یا یخ زده ۳ تا ۱۲ ماه
راه های انتقال
۱- تماس مستقیم با پوست
۲- گوارش
۳- چشم (کونژنکتیو)
۴- تنفس
۵- تزریق تصادفی
۶- روش احتمالی انتقال بوسیله کنه ، مگس ، پشه
۷- روش احتمالی از طریق خراش پنجه سگ و گربه
۸- انتقال از انسان به انسان (استثنا )
الف- انتقال خون
ب- پیوند مغز استخوان
ج- داخل رحمی
د- انتقال از شیر مادر
ه- تماس جنسی
دز عفونی بروسلا در انسان
بروسلا ملی تنسیس حداقل دز استنشاقی ۱۳۰۰ جرم
بروسلا آبورتئس و سوئیس حداقل دز استنشاقی ۱۰ تا۱۰۰ جرم
بروسلا ملی تنسیس حداقل دز خوراکی ۵۰۰۰ جرم
بروسلا آبورتوس حداقل دز خوراکی جرم
بروسلا سوئیس حداقل دز خوراکی جرم
تعداد مشاهده: 2630 مشاهده
فرمت فایل دانلودی:.ppt
فرمت فایل اصلی: .ppt
تعداد صفحات: 33
حجم فایل:647 کیلوبایت